Nya frimärken visar isbrytarna Atle och Ymer

 

Posten ger den 17 mars ut två frimärken med Sjöfartsverkets statsisbrytare Atle och Ymer som motiv. Atle avbildas i sin helhet medan frimärket med Ymer visar fartygsfören i närkontakt med isen.

 

– Frimärken med båtmotiv och skildringar av hav och sjö är populära och ständigt föreslagna av våra kunder. Här låter vi våra isbrytare representera svenska skepp i ett nordiskt frimärkssamarbete, säger Postens frimärkschef Britt-Inger Hahne.

 

Frimärkena har graverats av Martin Mörck efter förlagor av Norbert Tamas som utgått från fotografier tagna av Ove Nilsson. Tryckning har skett i kombination ståltryck och offset vid PostNords Frimärkstryckeri Stockholm och frimärkena säljs i block. Illustrationen runt frimärkena visar fören på statsisbrytaren Ymer och Östersjöns isvidder.

 

Atle och Ymer är systerfartyg. De byggdes på finska varvet Wärtsilä och levererades till Sjöfartsverket 1974 respektive 1977.

 

Frimärkena med isbrytarna Atle och Ymer lanseras den 17 mars och finns då att köpa hos Postens ombud eller i e-butiken på Posten.se

© SVERIGES FRIMÄRKSUNGDOM VÄSTRA GÖTALAND  |  WEBB AV DIN GRAFIKER